Sprekers

Anne de Groot

Anne de Groot

Anne is Senior Toezichthouder bij de AFM en projectleider van het project dat de IDD implementeert in Nederland. Anne heeft de afgelopen zes jaar gewerkt in het toezicht op financiële dienstverlening, en heeft zich eerder bezig gehouden met onderzoeken naar de advieskwaliteit, innovatie en het provisieverbod.

 
Arno Brons LinkedIn

Arno Brons

Arno Brons is al 15 jaar werkzaam bij Achmea en sinds 2009 managing consultant bij Voorzie, het ondernemersprogramma van Avéro Achmea. Voorzie helpt intermediaire organisaties met hun koers voor de toekomst. Ze krijgen kansen in de business te zien en ontdekken hoe ze deze kunnen benutten. Met een programma op maat en innovatieve tools speelt Voorzie daar op in. Arno haalt veel voldoening uit het begeleiden van ondernemers bij de transitie die zij doormaken. Naast consultant is Arno ook enthousiast trainer, coach, docent en schrijft hij blogs op dewaardevanadvies.nl.

 
Bettie Hoogsteen

Bettie Hoogsteen

Bettie Hoogsteen is senior adviseur public affairs en beleid bij Adfiz, de branchevereniging voor onafhankelijk adviseurs in financiële zekerheid. Bettie is verantwoordelijk voor het Privacy-dossier en werkt samen met compliance- en privacy-experts van diverse leden in een speciale klankbordgroep om de nieuwe regels zo praktisch mogelijk te vertalen. Adfiz biedt zo hands-on informatie en handige hulpmiddelen aan de leden om tijdig aan de nieuwe regels te kunnen voldoen.

 
Bohumir Zoubek

Bohumir Zoubek

Bohumir (Mirek) Zoubek is Services & Product Director bij PROFINIT. Zij leveren software ontwikkeling en gerelateerde diensten als advies en outsourcing. Voordat hij in dienst trad bij PROFINIT heeft hij bij meerdere banken en verzekeraars gewerkt aan software ontwikkel programma’s als software ontwerper en analist, accountmanager en projectmanager. Mirek geeft bovendien les in software engineering aan de Tsjechische Technische Universiteit en de Charles University, beide in Praag.

 
Daniël Koudijs

Daniël Koudijs

Daniël is Manager bij Baken Adviesgroep, het onderzoeksbureau opgericht door Laurens van Graafeiland in 2008. Met een achtergrond in macro en monetaire economie is Daniël verantwoordelijk voor de data-modellering en projectbegeleiding. Daniël is gespecialiseerd in strategische analyses op het gebied van opkomende technologieën en nieuwe businessmodellen. Baken Adviesgroep levert cijfermatig inzicht in de impact van macro-trends en nieuwe technologieën op bestaande verzekeringsmarkten.

 
Dianne Nap

Dianne Nap

Dianne is Toezichthouder bij de AFM en projectlid van het project dat de IDD implementeert in Nederland. Dianne heeft zich eerder bezig gehouden met het toezicht op informatieverstrekking en innovatie.

 
Dik van Velzen

Dik van Velzen

Dik van Velzen is programmamanager bij NIBE-SVV. Daarbij adviseert hij bedrijven in de financiële dienstverlening met vragen over of problemen met de Wft en/of het verzekeringsrecht. Zowel over het vakbekwaamheidsdossier, de voorbereiding van beleidsbepalers, die moeten worden getoetst door de toezichthouders als over de permanente educatie van medewerkers en directies. Maar ook over de uitleg van polisvoorwaarden en clausules. Daarnaast geeft hij regelmatig les, schrijft in vakbladen en andere verzekeringsrechtelijke literatuur, is mede-auteur van het boek ‘Zorgplicht loont!’ en schrijft regelmatig een blog.

 
Dimitri Duine

Dimitri Duine

Dimitri is Sales Representative bij Faster Forward. 25 jaar lang is hij eigenaar geweest van een middelgroot assurantiekantoor in Bergen op Zoom waarvan de laatste jaren tevens een eigen assuradeurenbedrijf. Dimitri heeft altijd als allrounder gewerkt en heeft zijn kantoor in 2013 verkocht. Vanaf 2015 maakt Dimitri deel uit van het Sales team van Faster Forward en helpt hij de klanten in de overstap naar de nieuwe online wereld.

 
dr. Fred de Jong LinkedIn

dr. Fred de Jong

dr. Fred de Jong (1971) is zelfstandig en onafhankelijk onderzoeker/consultant, gespecialiseerd in de werking van de financieel adviesmarkt. Via zijn onderneming adviseert hij financiële instellingen, verricht (wetenschappelijke) studies naar ontwikkelingen in de financieel adviesmarkt en helpt organisaties in het omgaan met die marktontwikkelingen. Verder is Fred de Jong als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan het Amsterdam Centre for Insurance Studies en is hij docent bij de Masteropleiding Verzekeringskunde. Ook publiceert hij regelmatig in kranten, vak- en wetenschappelijke tijdschriften, verzorgt hij presentaties en begeleidt hij brainstorm- en discussiesessies.

 
Ellen Aarts

Ellen Aarts

Mr. E.C. (Ellen) Aarts is werkzaam bij Kifid in de functie van secretaris-jurist voor de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening. In hun dagelijks werk onderhoudt zij contact met zowel de consument als de bank, verzekeraar of beleggingsinstelling gedurende het klachtproces. Zij gaat na wat de mogelijkheden zijn voor bemiddeling en wanneer die er niet is, bereidt ze de zitting van de Geschillencommissie voor.

 
Hans Donkers

Hans Donkers

Hans is CEO bij Concapps. Met een achtergrond als bestuurder en ondernemer in diverse ERP-ondernemingen heeft Hans 5 jaar geleden de overstap gemaakt naar mobiele- en communicatietechnologie. Zijn bedrijf Concapps is een snelgroeiend IT-bedrijf in Nederland en leidend op het gebied van mobiele (app) technologie voor MKB-ondernemingen. Naast het onlangs gelanceerde Assurantie Apps is Concapps met diverse labels marktleider in een aantal andere markten in Nederland.

 
Harry Langevoort LinkedIn

Harry Langevoort

Harry Langevoort werkt al 21 jaar bij IBM Nederland en is sinds 2008 senior managing consultant. Hij is werkzaam in het Cognitieve Solutions Team en houdt zich fulltime bezig met Watson-implementaties bij verzekeraars. Hij is altijd werkzaam geweest op het snijpunt van bedrijfstransformaties en data, primair voor de bancaire- en verzekeringssector. Vanuit die rol is hij de laatste jaren o.a. betrokken bij de opzet van nieuwe verdienmodellen bij verzekeraars en het digitaliseren en robotiseren van processen, waarbij nieuwe technologieën zoals IBM Watson worden ingezet.

 
Henk-Jan Boersma

Henk-Jan Boersma

Na zijn studie overheidsmanagement komt Henk-Jan al snel terecht in de wereld van financieel advies. Na eerst als adviseur gewerkt te hebben, legt hij zich toe op het verbeteren van het financieel advies en adviesvaardigheden. In die tijd ontwikkelt hij ook zijn uitgesproken visie op het adviesvak en raakt hij er steeds meer van overtuigd dat klanten persoonlijke ondersteuning bij financiële zaken op prijs stellen. Vanuit de stelling dat testamentadvies niet ingewikkeld is en integraal onderdeel hoort te zijn van elk kwalitatief goed financieel advies startte hij drie jaar geleden als ondernemer met Erfrechtplan.

 
John Timmermans

John Timmermans

John is Specialist Collectieve Pensioenen bij a.s.r. Hij is al vele jaren werkzaam op het terrein van Pensioenen. Hij deelt vooral kennis met adviseurs, accountants, werkgevers en werknemers in de vorm van workshops en informatiegesprekken.

 
Jouri Onderdijk

Jouri Onderdijk

Na bedrijfskunde en Business Information Management op de Erasmus Universiteit is Jouri sinds 2010 werkzaam bij Faster Forward als business consultant. In die rol is hij verantwoordelijk voor de implementatie van Elements bij klanten. Daarnaast geeft hij trainingen, helpt hij bij complexe problemen waar klanten tegenaan lopen. Hij is nauw betrokken bij het verder ontwikkelen van Faster Forward Elements. Het is een uitdaging om elke dag samen met klanten, leveranciers en medewerkers het werkproces efficiënter te maken en daarvoor nieuwe functionaliteiten te introduceren in onze software. De markt van de financiële dienstverlening is continu aan verandering onderhevig en daar proberen zowel Faster Forward als bedrijf maar ook Jouri als business consultant zo goed mogelijk op in te spelen.

 
Karina Raaijmakers

Karina Raaijmakers

Karina Raaijmakers is bij de AFM als Hoofd verantwoordelijk voor het toezicht op verzekeren en pensioenen. Daarnaast heeft zij als specifiek aandachtsgebied Innovatie in Retaildienstverlening. Karina studeerde Economie & Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit en ging na haar studietijd aan de slag bij de AFM. Na 5 jaar verliet zij de AFM voor een adviesbureau dat gericht is op het verbeteren van toezichthouders. Na 3,5 jaar bij veel verschillende toezichthouders in de keuken te hebben gekeken en te hebben genoten van het ondernemerschap keerde zij in maart 2016 terug bij de AFM.

 
Leo Brunt

Leo Brunt

Leo werkt als Manager Trainers & Examens bij Lindenhaeghe. In deze functie is Leo verantwoordelijk voor de ontwikkeling en groei van mensen. Hij verzorgt vaardigheidstrainingen, permanente educaties, masterclasses, maatwerktrainingen en permanent actueel. Daarnaast coacht Leo binnen Lindenhaeghe de (Certified) Professional Trainers en Freelance Trainers inzake vakinhoud en wijze van presentatie. Leo is 15 jaar lang Mede-eigenaar/adviseur geweest van De Hypotheekshop in Huizen, Bussum en Soest.

 
Lisette Niemeijer-Denisse RCDI®  RVI®  EBP

Lisette Niemeijer-Denisse RCDI® RVI® EBP

Lisette is Specialist Inkomen Collectief Amersfoortse. Ze is al vele jaren werkzaam op het terrein van sociale zekerheid en collectieve inkomensoplossingen. Zij deelt vooral kennis met adviseurs, accountants, werkgevers en werknemers in de vorm van trainingen, workshops, masterclasses, opleidingen en informatiegesprekken.

 
Manon Vonk

Manon Vonk

Manon is social media expert en kenner van de verzekeringsbranche. Na 12 jaar als journalist voor am: te hebben gewerkt, is zij in 2010 voor haar zelf begonnen. Sindsdien heeft Manon talloze ondernemers op weg geholpen met de zakelijke inzet van social media. Manon richt zich specifiek op ondernemers in de verzekeringsbranche, verzorgt strategiesessies bij assurantieadvieskantoren en geeft workshops op het gebied van social media.

 
Mr. B.F. (Berend) Keulen

Mr. B.F. (Berend) Keulen

Berend is lid van de Geschillencommissie en zit met regelmaat zittingen voor of, wanneer daar ruimte voor is, bemiddelingsgesprekken.

 
mr. G.A. (Ger) van de Watering

mr. G.A. (Ger) van de Watering

Ger is werkzaam bij Kifid in de functie van secretaris-jurist voor de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening. In zijn dagelijks werk onderhoudt hij contact met zowel de consument als de bank, verzekeraar of beleggingsinstelling gedurende het klachtproces. Hij gaat na wat de mogelijkheden zijn voor bemiddeling en wanneer die er niet is, bereidt hij de zitting van de Geschillencommissie voor.

 
Natasja Naron

Natasja Naron

Natasja Naron studeerde marketing, economische psychologie, financiële planning (MFP en FFP) en verzekeringskunde. Ze is directeur van Gabriël Financiële Bescherming, spreekt regelmatig op seminars en congressen en publiceert artikelen in haar vakgebied. Haar passie is om mensen te helpen met de zoektocht naar genoeg. Genoeg om van te leven, genoeg om te delen, genoeg om gelukkig te zijn.

 
Rasmus Meineke

Rasmus Meineke

Voormalig verzekeringsadviseur en sales coach in Denemarken, zag dat er vanuit de markt behoefte was aan een database waarmee verzekeringsproducten konden worden vergeleken. Als CEO van Comadso A/S geeft hij sinds 2009 leiding aan het InsurTech bedrijf, welke inspeelt op deze behoefte. Vandaag de dag is Comadso A/S uitgegroeid, tot Scandinavisch leidend InsurTech bedrijf binnen verzekeringenvergelijken. Vanuit het hoofdkantoor in Kopenhagen geeft hij leiding aan het bedrijf, dat momenteel actief is in 8 Europese landen.

 
Rianne Baumann

Rianne Baumann

Rianne is Vice President Global Markets Crawford & Company. Zij is - onder meer - verantwoordelijk voor de Cyber Propositie van Crawford & Company in Central Europe. In die hoedanigheid heeft zij als incident manager diverse bedrijven bijgestaan bij zowel de pre-planning (workshops) en het designen van crisis plannen, alsmede het daadwerkelijk door een cybercrisis leiden. Zij verzorgt jaarlijks diverse seminars, workshops en andere trainingen op het terrein van Cyber.

 
Rob Schotsman

Rob Schotsman

Rob Schotsman, lid MT bij NIBE-SVV, directeur UvA Academie voor Bank en Verzekeringen en hoogleraar Bank- en Verzekeringsleer Universiteit van Amsterdam.

 
Robin van Beem LinkedIn

Robin van Beem

Robin van Beem is advocaat bij Polis Advocaten. Dit kantoor is gespecialiseerd in juridische dienstverlening voor de financiële branche, en helpt adviseurs, (beurs)makelaars, serviceproviders en gevolmachtigd agenten bij het voorkomen en oplossen van problemen in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, geeft regelmatig presentaties en schrijft artikelen, onder andere voor de Beursbengel en am:​

 
Roel Bosman

Roel Bosman

Roel Bosman is advocaat bij V&A Advocaten. Een nichekantoor dat zich uitsluitend bezig houdt met het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en hoofdzakelijk optreedt voor verzekeraars en hun verzekerden. In dat verband wordt geadviseerd en geprocedeerd over vragen en geschillen op deze rechtsgebieden. Roel is gespecialiseerd in het verzekerings-en aansprakelijkheidsrecht.

 
Ronald Helmerhorst

Ronald Helmerhorst

Ronald helpt al meer dan 20 jaar bedrijven om beter met hun klanten te communiceren. Hij is in 2002 gestart als eerste Objectif Lune distributeur in Europa. Tegenwoordig is Ronald de General Manager bij Objectif Lune Benelux en biedt Automating Business Communications Solutions voor Supply Chain en Correspondence Management processen aan resellers en bedrijven in document intensieve branches.

 
Sebastian Mennes

Sebastian Mennes

Sebastian Mennes werd in 2009 verkozen tot één van de meest veelbelovende ondernemers van Nederland. Naar eigen zeggen was hij slecht in delegeren en een control-freak. De balans tussen werk en leven was zoek, met een burn-out als gevolg. Op zeer bevlogen wijze deelt hij de inzichten die hij opdeed in de jaren waarin hij zichzelf als mens en als ondernemer opnieuw moest uitvinden. Eerder sprak hij al voor duizenden ondernemers in de Ziggo Dome, waar hij het podium deelde met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Pak nu je kans om een sessie met Sebastian Mennes bij te wonen en schrijf je in.

 
Jort Kelder

Jort Kelder

Jort Kelder is dit jaar weer dagvoorzitter op de am:dag en zal op zijn eigen kenmerkende wijze het programma leiden! Jort is journalist, presentator, mini-entrepreneur en stukjesschrijver. Hij gaat voor de derde maal de am:dag voorzitten; in 2011 was hij reeds present op dit grootste evenement in de financiële dienstverlening. Zijn boeiende performance en prikkelende stijl waren in 2016 een groot succes en gaan ook de am:dag 2017 onvergetelijk maken! De uitgebreide biografie van Jort Kelder op Wikipedia mag rekenen op zo'n vier updates per maand. En op zijn eigen website bekijkt u de best bekeken stukjes en filmpjes uit het (meer recente) oeuvre van 'Uw Presentator' - zoals hij zichzelf noemt. Leesch, kijk en huivert!

 
Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal (1962) is zakenvrouw, columnist en voorvechter van consumentenbelangen. Als een van de succesvolste en bekendste zakenvrouwen van Nederland betreedt deze begenadigd spreker het podium van de am:dag 2017. Ze maakte furore als mediamagnaat met Independent Media, dit was in de jaren ’90 de grootste buitenlandse uitgeverij in Rusland. In 2000 verkoopt ze haar bedrijf en keert ze terug naar Nederland waar ze sindsdien als 'serial entrepreneur' kan worden bestempeld. Bij het grote publiek is ze vooral bekend van televisieprogramma’s als Dragon’s Den (KRO), Ten Einde Raad (NCRV), Divorce Hotel (RTL4) en Een Dubbeltje Op Zijn Kant (RTL4). Annemarie van Gaal was zeven jaar lang een beeldbepalende columnist voor het Financieele Dagblad. Sinds 2016 schrijft zij een wekelijkse opiniecolumn voor De Telegraaf.

 
Bas Hoogland LinkedIn

Bas Hoogland

Bas Hoogland adviseert bedrijven op het gebied van Klantvriendelijkheid, gastvrijheid en Hostmanship. Dit is "Mr. Klantvriendelijkheid!" met 30 jaar ervaring in leisure/gastvrijheid, waaronder 19 jaar als commercieel directeur van Landal Greenparks en 10 jaar directeur marketing & sales bij Bilderberg Hotels. Bas Hoogland kent de succesfactoren van een Klantvriendelijk bedrijf. Hoe word je dat, wat zijn de do en dont's? Ontdek het op de am:dag 2017!

 
Enno Wiertsema LinkedIn

Enno Wiertsema

Enno Wiertsema is directeur van Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijke financiële adviseurs. Daarvoor was hij zelfstandig consultant voor financieel dienstverleners, Hoofd Formulemanagement & Change bij De Hypotheker en adviseur bij Turner. De leden van Adfiz bieden samen werk aan 15.000 mensen en bedienen zo’n 7 miljoen relaties. Het marktaandeel van de Adfiz-leden in de intermediaire distributie is 85% in de zakelijke markt en 55% in de particuliere markt. Lees hier >> het artikel in am:magazine over het pleidooi van Wiertsema voor een proactieve informatievoorziening van verzekeraars aan adviseurs.

 
Jos Baeten

Jos Baeten

Jos Baeten is sinds 2009 voorzitter van de Raad van Bestuur van ASR Nederland. Hiervoor bekleedde hij verschillende topfuncties bij Fortis Verzekeringen Nederland, De Amersfoortse Verzekeringen en Stad Rotterdam Verzekeringen. Op het cv van Jos staan nevenfuncties bij het Verbond van Verzekeraars (Bestuurslid), de Stichting Theater Rotterdam (Voorzitter van de Raad van Toezicht ) en VNO-NCW (Lid Algemeen Bestuur). Lees hier een artikel uit am:magazine over de uitdagingen voor 2017 die deze topman heeft bij ASR Nederland.

 
Jannie Benedictus LinkedIn

Jannie Benedictus

Jannie (1976) is sinds 1 maart 2017 hoofdredacteur van am:. Zij werkt sinds 2011 bij het Verzekeringsblad en (later) am:. Daarvoor was zij acht jaar lang journalist en eindredacteur aan de Universiteit Twente. Ze studeerde rechten in Amsterdam en journalistiek in Zwolle.

 
Tessa van Asselt LinkedIn

Tessa van Asselt

Tessa van Asselt werkt als keynote spreker en doceert op onder andere Universiteit Utrecht. Met een achtergrond in de sociale wetenschappen en masters in Jeugdstudies en Creative Development heeft ze zich gespecialiseerd in Millennials, digitalisering en gamification. Tessa van Asselt - zelf ook Millennial - houdt zich als sociaal-cultureel onderzoeker bezig met de veranderingen in de maatschappij en de invloed daarvan op het gedrag van mensen. Hoe reageren mensen op de crisis? Wat willen de jongeren-generaties nu echt? En wat betekent de digitale revolutie voor privacy?

 
Willem Haasnoot LinkedIn

Willem Haasnoot

Willem-H. Haasnoot (1961) werkte ca. 15 jaar bij een verzekeraar en bij het intermediair voordat hij op 8 december 1999 voor de rechtbank van 's-Gravenhage als - destijds 4e en tevens laatste - makelaar in assurantieportefeuilles werd beëdigd. Vanaf dat moment is hij als ondernemer bezig als assurantiemakelaar. Hij is als vennoot verbonden aan Haasnoot & Adriaanse (www.habv.nl). Genoemd bedrijf is fulltime bezig met taxaties van assurantieportefeuilles en –ondernemingen, de bemiddeling bij aan- en verkoop en de daarbij behorende juridisch werkzaamheden. Daarnaast was Haasnoot lang voorzitter van zowel de Haagse Assurantie Club als het landelijk bestuur van de federatie van assurantieclubs.

 
Jurjen Oosterbaan Martinius LinkedIn

Jurjen Oosterbaan Martinius

Jurjen is al 25 jaar eigenaar van Bureau DFO, gevestigd in Hoevelaken. Hij is een autoriteit op het gebied van Wft, ondernemerschap en strategische vraagstukken. Jurjen is een veelgevraagd spreker en fungeert vaak als sparringpartner. Hij is gespecialiseerd in de volgende onderwerpen: actualiteiten, Wft, strategieontwikkeling, efficiënte bedrijfsvoering en het schrijven van columns.

 

Niets missen? Neem een abonnement op am:magazine

Niets missen op het gebied van verzekeringsnieuws? Word dan abonnee van am:magazine. Het blad is de maandelijkse inspiratie met achtergronden, diepgang en opinie. am:magazine verschijnt 9 keer per jaar en bevat specials over innovatie, marketing, vermogensbeheer, het intermediair & schade. Ook krijgt u toegang tot het online digitale magazine & hoge kortingen op events!

Abonneer hier >>

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.